bg

За нас

Управителят на фирмата Сюлейман Джамбаз е роден в най-големия тютюнопроизводителен регион в България – гр. Кърджали. С тютюнопроизводство се занимава още от детството си. През 1981 г. за пръв път излиза от родния си край, за да разшири дейността си.

От 1984 до 1990 г. обработва едролистни тютюни сорт Вирджиния в района на гр. Белене на площ от 3000 дка. Регистрира първата си фирма ЕТ „СПАС” през 1993 г., с която започва собствено производство на тютюни.
През следващите години фирмата се разраства значително. Обработва земеделска земя в землищата на гр. Стралджа, с. Зимница, с. Воденичане, област Ямбол.

Отглежда основно следните земеделски култури:

  • бобови култури – нахут сорт "Азкан";
  • тютюн – сорт Вирджиния;
  • зърнени култури – пшеница;
  • маслодайни култури – слънчоглед сорт "Фаворит";
  • етерично-маслени култури – лавандула, маточина, бял равнец и маслодайна роза.

Фирмата разполага със съвременен машинен парк, автоматизирани сушилни за тютюн, изградени по програма САПАРД, нови складови помещения, напълно ново стопанство, квалифицирана работна ръка със средна численост 100-120 човека.

Фирмата е един от големите работодатели в област Ямбол. Стремежът да се развива успоредно във всички аспекти на дейност, я правят предпочитан търговски партньор при реализацията на продукцията и.

„Джамбаз – АГРО” ООД е с предмет на дейност производство, преработка и търговия с етерични масла. Фирмата разполага със собствена дестилерия и е един от най-големите производители на етерични масла в България.

„Джамбаз” ООД притежава лиценз за изкупуване, преработка и търговия с тютюн и тютюневи изделия. Фирмата е с предмет на дейност жилищно строителство и е член на Камарата на строителите в България.